Honza

Honza

Rozhovor s architektem Honzou

Honzo, jak si vybíráte prázdninové destinace? Naposledy to bylo Portugalsko. Byla to vaše první návštěva?

Portugalsko jsem navštívil poprvé už před rokem. Byli jsme tehdy na krátkém jarním výletě v Portu. Teď jsme přiletěli do Lisabonu, kde jsme si udělali krátkou zastávku a pokračovali na jih k oceánu. Prázdninové destinace vyhledávám tak, aby tam nebylo příliš velké horko, dalo se jezdit třeba na silničním kole nebo zde bylo jiné sportovní vyžití. A protože jsem povoláním architekt, zajímá mě i místní architektura a urbanismus.

Jaký dojem na vás Portugalsko zanechalo?

Překvapily mě krásné výhledy na oceán, skalnaté pobřeží a hlavně klid a pohoda. Nikdo nikam nepospíchá.

Během pobytu jste si prvně vyzkoušel i surfování, jak vám to šlo?

Je to opravdu mnohem náročnější, než se při pohledu zdá. Povedlo se mi párkrát na surf postavit, nicméně nejhorší vždy bylo se po pádu znovu dostat na hladinu a dopádlovat si pro další vlnu.

Šel byste po na surf znovu?

Jasně.

Podléháte při výběru oblečení módním trendům?

Řekl bych, že spíš ne, ale myslím, že tomu člověk podléhá i jen podvědomě. Hodně mě ovlivnil roční pracovní pobyt v Kodani, kde se to módními trendy hemží. Téměř nepotkáte nikoho, kdo by nebyl hezky oblečený. 

Jaké jsou vaše nejoblíbenější módní kousky?

Dávám přednost hlavně oversize kouskům, které jsou pohodlné. Rád si ale na pracovní schůzku nebo i jen tak vezmu třeba košili a polobotky.

Co je pro vás důležité při výběru oblečení?

Hlavně materiál musí být příjemný. Nesmí mě kousat.

Jak trávíte volný čas?

Většinu volného času věnuji silničnímu kolu, a když zrovna nejezdím, rád si ze své kanceláře udělám cyklo dílnu. Jsem schopný celé kolo rozebrat, vyčistit, promazat, seřídit. A to nejen sobě, ale i kamarádům.

Jak byste definoval well-being?

Zbytečně se nestresovat. Brát věci tak jak jsou a věřit, že se vše děje z nějakého důvodu, který často sami neovlivníme. Mně samotnému toto uvědomění vždy pomůže k většímu klidu a pohodě.

Jak o sebe pečujete?

Hodně a hlavně rád vařím, takže mám lepší přehled o tom, co přesně jím. Sportuji. Odpočívám. A snažím se dodržovat i spánkový režim.

Zpět na blog