Gabriela

Gabriela

Rozhovor s architektou Gabrielou

Gabrielo, co vás vedlo k tomu vybrat si architekturu jako své povolání? 

Vždycky mě bavilo kreslit. Také jsem jako malá hrála počítačovou hru The Sims, kde mě nejvíc bavilo navrhovat domy a interiéry. Na střední jsem se pak musela rozhodnout na co bych se chtěla zaměřit. Vzhledem k tomu, že mě nejvíce bavila matematika a rýsování, rozhodla jsem se jít studovat na Fakultu architektury v Praze.

 

Během studia jste pracovala v české architektonické kanceláři a po jeho ukončení jste se rozhodla přesunout své působiště do Norska. Jak a v čem vidíte rozdíl v pracovní “morálce”?

Hlavní rozdíl vidím hlavně v pracovním režimu. Norové mají nastavený systém tak, že striktně  dodržují pracovní dobu a dobu odpočinku. Práce přesčas je zde výjimečná. 

 

Víme, že od malička sportujete. Závodně to byl basket a později rekreačně tenis, obohatilo Norsko nějak vaše sportovní aktivity a jak?

Ano, v Norsku je velmi populární paddel tenis. Je něco mezi tenisem a squashem. Moc mě to začalo bavit a jelikož hraju normální tenis, nebyly pro mě začátky těžké. 

 

Podléháte při výběru oblečení módním trendům?

Nepodléhám, nosím to, co se mi momentálně líbí. 

 

Jaké jsou vaše nejoblíbenější módní kousky?

Mám ráda neutrální, jednobarevné a jednoduché kousky. V šatníku mám tak nejvíce černé a bíle kousky oblečení. Velmi ráda momentálně nosím zvonové kalhoty s bavlněnými tričky, ale ráda nosím i šaty. 

 

Co je pro vás důležité při výběru oblečení?

Mám ráda pohodlí. Takže oblečení musí být pohodlné, z příjemného materiálu a zároveň se mi ten daný kousek musí líbit.

Jak trávíte volný čas?

Ve volném čase nejraději sportuji, podnikám výlety s rodinou a nebo trávím čas se svými přáteli. 

 

Jak byste definovala well-being?

Pro mě to znamená být pozitivní. 

 

Jak o sebe pečujete?

Sportuji skoro každý den, někdy jsi zajdu do sauny.

¨

Zpět na blog