4 tipy, jak pečovat o oblečení z biobavlny, aby zůstalo jako nové

4 tipy, jak pečovat o oblečení z biobavlny, aby zůstalo jako nové

Organická bavlna, často označovaná také jako bio bavlna, je stále populárnější volbou pro ty, kteří dbají nejen na svou pohodu, ale i na životní prostředí. Ať už jste fanouškem této ekologické textilie nebo se teprve seznamujete s jejími výhodami, je důležité vědět, jak pečovat o oblečení vyrobené z tohoto materiálu, aby vám sloužilo co nejdéle a zachovalo si svou kvalitu. 


Proč volit organickou bavlnu? 

Organická bavlna se pěstuje bez použití chemických pesticidů a hnojiv, což nejenže chrání životní prostředí, ale také snižuje riziko alergií a podráždění pokožky. Produkty vyrobené z organické bavlny jsou často měkčí, příjemnější na dotek a šetrnější k vaší pokožce. Navíc podporují udržitelnější a etičtější způsob výroby textilních produktů. 


Jak správně pečovat o oblečení z organické bavlny? 

1. Používejte ekologické prací prostředky

Volte ekologické prací prostředky bez agresivních chemikálií, které by mohly poškodit vlákna organické bavlny. Na rozdíl od běžných chemických pracích prostředků, ekologické prostředky obsahují pouze přírodní látky, snáze odbouratelné v přírodě.

2. Biobavlněné oblečení i povlečení perte na nízkou teplotu

Perte maximálně na 30 stupňů, aby se zabránilo sražení a deformaci. Nižší teploty jsou šetrnější k textilii a zároveň šetří energii. 

3. Pokud můžete, organickou bavlnu sušte venku 

Biobavlněné oblečení i povlečení sušte na čerstvém vzduchu. Ideálně na šňůře, abyste předešli deformaci způsobené sušičkou. Tento postup nejenže chrání váš oděv, ale také snižuje spotřebu energie

4. Žehlete šetrně

Při žehlení oblečení i povlečení z biobavlny používejte nižší teploty a ideálně s napařovací žehličkou. Tímto způsobem chráníte vlákna před poškozením a zachováváte jejich přirozenou měkkost a kvalitu.



Jsme značka, která se zavázala k udržitelnosti a kvalitě. Náš široký sortiment zahrnuje oblečení vyrobené z certifikované organické bavlny, která je nejen šetrná k vaší pokožce, ale také k životnímu prostředí. Nabízíme pohodlné kousky, jako jsou trička, mikiny, teplákové kalhotyšortky a další, které jsou víc než jen vkusné.... 

Buďte součástí pozitivní změny a vyberte si oblečení, které dbá nejen na vaše potřeby, ale i na budoucnost naší planety.

A pokud doma máte i nějaké naše lněné kousky, přečtete si, jak pečovat o len.

Zpět na blog